Historie

SHOOT is opgericht in mei 2005.
Enkele deelnemers aan vrijetijdscursussen in wijkcentrum “de Krekul” namen hiertoe het initiatief..

Deze enthousiaste hobbyfotografen wilden zich gezamenlijk verder bekwamen. Met een twaalftal leden zijn informeel “zo nu en dan” bijeenkomsten gehouden over fotografie en fotograferen.
Geen “leerplicht” maar gezellige avonden in het teken van fotograferen.

Geleidelijk ontstond er steeds meer belangstelling om de hobby fotografie in clubverband te beoefenen. Meer structuur en organisatie haalde het vrijblijvende uit de bijeenkomsten. Erbij horen betekende meedoen. De club sloot zich aan bij de bond van Nederlandse amateurfotografenverenigingen.
De “vriendenclub” werd een “vereniging” en groeide naar 18 leden. De leden besloten dit aantal als maximum ledenaantal aan te houden. Groot door klein te blijven was daarbij het uitgangspunt. En dat is tot op heden nog steeds het geval.

Na enkele kleinschalige tentoonstellingen werd 7 november 2014 voor het eerste maal “een serieuze expo gehouden” in de Verdieping te Moergestel.

Ook werd de laatste jaren gehoor gegeven aan vragen van maatschappelijke organisaties om foto’s te maken van gedenkwaardige gebeurtenissen. Hierdoor heeft de fotoclub Shoot zich (bescheiden) geprofileerd in de Oisterwijkse gemeenschap.

In deze digitale tijd wordt niet meer gewerkt in donkere kamers, maar zijn de clubleden naast het fotograferen, in toenemende mate bezig met het “afmaken” van hun foto’s met behulp van software, de fotobewerkingsprogramma’s. Photoshop en Lightroom zijn daar twee voorbeelden van.

De resultaten mogen er zijn.
Mèt elkaar verbeteren we onze kennis en vaardigheden en laten ons verrassen door de mogelijkheden en het plezier dat fotografie en fotograferen ons brengt.